Namn Starskys
Hemstad Vallentuna
E-post tre.dahlin@telia.com
Hemsida http://www.sibiriskkatt.eu
Facebook http://sv-se.facebook.com/pages/SStarskys-uppf%C3%B6dning-av-Sibirisk-Katt/200672629971708
Telefon 08-51173656
Mobiltelefon 070-7678071
Mobiltelefon 070-7415151

Starskys är en liten uppfödning av Sibirisk katt i hemmiljö i Vallentuna ca 2 mil norr om Stockholm.
Vi började vår uppfödning med Maine Coon 1994 och födde upp en A- och B-kull. Sedan gjorde vi uppehåll med vår uppfödning tills vi bara hade en katt kvar.
När även vår dotter tyckte det var roligt med att ställa ut katter och att även hon var intresserad att uppfödning av katter, var det dags igen att starta upp vår uppfödning Starskys igen.
Varför det nu blev Sibirisk katt var att vi i många år har varit intresserad av den rasen och att vi kände en uppfödare som hade börjat att föda upp rasen Sibirisk katt och eftersom jag är allergisk behövde vi en allergivänlig katt.
September 2007 hämtade vi hem Mantas Queen, September 2008 hämtade vi hem ES Siestadream Gabbana från Spanien och vi behöll September 2009 Starskys Columba från vår egen uppfödning. April 2010 hämtade vi hem (N)CailloCat Januaris Junior från Norge och juli 2010 behöll vi Starskys Eridani från vår egen uppfödning. Februari 2012 hämtade vi hem Snö Sessans Miso, Zinnie z Tichého údolí,CZ  från Tjeckien. I juni  2014 behöll Starskys Tracie från vår egen uppfödning och sedan i november  samma år behöll vi Starskys Unay från egen uppfödning. Junior bor för de mesta numera som pensionär hos sin gudmor men kommer ibland hem och hälsar på.
I vårt hus bor alltså åtta eller nio sibiriska katter,  Husse och Matte, för Lillmatte har flyttat hemifrån men kommer ofta på besök.


Vi har egen hemsida : www.starskys.se  och www.sibiriskkatt.eu, finns även på facebook samt på Instagram @starskyskatteri. Vår villa i Vallentuna har vi gjort kattvänligt med en kattgård.
Vi säljer våra kattungar som familjemedlemmar.

För oss är det väldigt viktigt att vi har rastypiska Sibiriska katter samt friska, sociala och hälsosamma  Sibiriska katter . Därför är våra katter kontrollerade för FIV, FeLV och HCM. Emellanåt ställer vi ut våra katter när det inte kolliderar med att vi har kattungar.

Våra kattungar har dolda fel försäkring genom Agria i tre år.
Den 1 juni 2009 blev vi diplomerad uppfödare genom SVERAK.
Vi följer därför SVERAKs rekommendationer och regler.
Vi har även tillstånd enligt 16§ djurskyddslagen till verksamhet med katt.