Namn Starskys
Hemstad Vallentuna
E-post tre.dahlin@telia.com
Hemsida http://www.sibiriskkatt.eu
Facebook http://sv-se.facebook.com/pages/SStarskys-uppf%C3%B6dning-av-Sibirisk-Katt/200672629971708
Mobiltelefon 070-7678071
Mobiltelefon 070-7415151

Starskys är en liten uppfödning av Sibirisk katt och Neva Masquerade katt i hemmiljö i Vallentuna ca 2 mil norr om Stockholm.
Vi började vår uppfödning med Maine Coon 1994 och födde upp en A- och B-kull. Sedan gjorde vi uppehåll med vår uppfödning tills vi bara hade en katt kvar.
När även vår dotter tyckte det var roligt med att ställa ut katter och att även hon var intresserad att uppfödning av katter, var det dags igen att starta upp vår uppfödning Starskys igen.
Varför det nu blev Sibirisk katt var att vi i många år har varit intresserad av den rasen och att vi kände en uppfödare som hade börjat att föda upp rasen Sibirisk katt och eftersom jag är allergisk behövde vi en allergivänlig katt.
September 2007 hämtade vi hem Mantas Queen/Queeni som tyvärr redan har lämnat oss, september 2008 hämtade vi hem ES Siestadream Gabbana/Gabbie från Spanien och vi behöll september 2009 Starskys Columba/Colbie från vår egen uppfödning. April 2010 hämtade vi hem (N)CailloCat Januaris Junior/Junior från Norge som har tyvärrlämnat oss och juli 2010 behöll vi Starskys Eridani/Dani från vår egen uppfödning. Februari 2012 hämtade vi hem Snö Sessans Miso/Mitzi som också redan lämnat oss. September hämtade vi hem Zinnie z Tichého údolí,CZ/Zinnie  från Tjeckien. I juni  2014 behöll Starskys Tracie från vår egen uppfödning och sedan i november  samma år behöll vi Starskys Unay från egen uppfödning. I oktober 2019 behöll vi från vår egen uppfödning Starskys Volga/Vickie och Neva Masquerade honan Starskys White/Whiffi. J
I vårt hus bor fem sibiriska katter och en Neva Masquerade katt, Husse och Matte. I Lillmattes och LillHusses hus bor det två sibiriska katter.


Vi har egen hemsida : www.starskys.se  och www.sibiriskkatt.eu, finns även på facebook samt på Instagram @starskyskatteri. Vår villa i Vallentuna har vi gjort kattvänligt med en kattgård.
"Våra kattungar" som flyttar till nya familjer vill vi ska vara familjemedlemmar i sitt nya hem.

För oss är det väldigt viktigt att vi har rastypiska Sibiriska katter samt friska, sociala och hälsosamma  Sibiriska katter . Därför är våra katter kontrollerade för FIV, FeLV, HCM och PKD. Emellanåt ställer vi ut våra katter när det inte kolliderar med att vi har kattungar.

Våra kattungar har dolda fel försäkring genom Agria i tre år.
Den 1 juni 2009 blev vi diplomerad uppfödare genom SVERAK.
Vi följer därför SVERAKs rekommendationer och regler. 
Vi har även tillstånd enligt 16§ djurskyddslagen till verksamhet med katt. Jordbruksverkets godkännande som anläggning av djurhållning. Anläggningsnummer SE 289712.

Våra katter är självklart registrerade hos Jordbruksverket och vid flytt ser vi till att kattungarna är det också.

Vi följer GDPR.